XXIX MARXA DE LA PRIMAVERA

27 de març de 2022 a les 10:00 hores

Una de les finalitats més importants de la Marxa de la Primavera des de la seva primera edició és apropar a les persones residents de Martorell i els que ens acompanyen aquell dia al nostre entorn natural més proper per tal de donar-lo a conèixer, gaudir-lo i respectar-lo.

L’estiu passat les flames van modificar de forma sobtada la seva aparença, el paisatge que ens trobarem serà ben diferent del que observàvem amb anterioritat.

L’incendi va ser una desgràcia que entre tots podem contribuir a revertir. Sota el lema “Estimem la Serra de l’Ataix”  iniciem un programa d’activitats de divulgació  i sensibilització  que ens ajudi a entendre millor l’entorn natural més immediat i a preservar-lo de forma activa.

Aquest programa d’activitats que es durà  a terme de forma paral·lela a l’execució de les  diverses fases dels plans de neteja i recuperació que s’estan executant i que  ja es van iniciar  des del primer moment.

En aquesta 29ena edició continuem promovent el valors saludables de la pràctica de l’activitat física en l’entorn natural tot i contribuint entre tots a estimar-lo i defensar-lo.

 

Esport

L’esport és clau per garantir un estil de vida saludable, la Marxa vol fomentar també aquest aspecte oferint diferents tipus de rutes adaptades a les necessitats i voluntat de cada participant. La Marxa a més vol ser inclusiva i per això a les rutes a peu, amb bastons, l’activitat guiada, l’activitat d’orientació i l’activitat d’aventura pels més petits.

Natura i Mediambient

En els seus 10 kilòmetres de recorregut, la Marxa passa per paisatges molt diversos, és aquesta varietat la que enriqueix un indret ja de per sí amb un alt valor mediambiental, on a la flora i a la fauna s’hi suma un passat geològic i durant el seu recorregut es poden veure elements geològics de gran valor.

Sostenibilitat, mediambient i solidaritat

Amb la XXIX Marxa de la Primavera volem anar una mica més enllà d’una celebració festiva i per això, dediquem esforços a projectes solidaris.
Enguany, la causa solidària seleccionada és la reforestació de la Serra de l’Ataix degut a l’incendi de 13 de juliol de 2021, un projecte amb les escoles per l’aprenentatge de la recuperació forestal d’aquest espai.

 

Fes territori, fes natura, fes activitat física
i gaudeix de La Marxa de la Primavera!

 

Fes-la teva, al teu ritme, com i amb qui tu vulguis

Un recorregut sostenible, solidari, social i socialitzador que transcorre per les zones de les Torretes i la Serra de l’Ataix.

Tan caminants com marxadors podran sortir del pavelló esportiu mpal i faran exactament els mateixos recorreguts per la muntanya.

La sortida es farà en 2 franges horàries diferents hores des del mateix punt d’inici per evitar les aglomeracions a les 10.00 després de l'escalfament general, es donarà la sortida per a tothom que no faci Marxa Nòrdica i a les 10.15 els grups de Marxa Nòrdica que també faran un petit escalfament específic amb bastons.

Els recorreguts són aptes per a tothom i et pots descarregar els tracks en gpx o en pdf per poder realitzar-los. Al peu de la pàgina els pots trobar

El recorregut curt

Te el seu punt de sortida al pavelló esportiu municipal i te 6’5 kilómetres de recorregut

El recorregut llarg

Te el seu punt de sortida al pavelló esportiu municipal i te 10’8 kilómetres de recorregut.

Les característiques tècniques del traçat són:

 mapa marxa

 

Pots descarregar-te el mapa dels recorreguts prement a sobre de la imatge del mapa.

També us podeu inscriure entre d'altres l'activitat d'orientació, a 4 camins, consistirà en un circuit circular abalisat de 2'5 km de recorregut amb sortida i arribada en quatre camins. Constara de 8 balises amagades que s'hauran de trabar i segellar correctament al mapa. Si premeu a la imatge el podreu descarregar si voleu.

 

Presentación orientació marxa primavera

 

Tots els circuits contenen un punt emblemàtic on realitzar una fotografia per compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Marxaprimavera22 o #estimemserradelataix. De forma períodica anirem pujant les vostres fotografies i crearem la gal·leria d'imatges de la Marxa 2022 

Al ser una activitat a l’aire lliure, ha de prevaldre el civisme i el respecte per l’entorn, les senyalitzacions, els veïns i veïnes i els vianants o esportistes que realitzin els circuits

Fes activitat física al teu ritme

Si t’agrada l’esport, la Marxa de la Primavera pot ser tot un repte. 

Recomanacions

  • Cal portar roba còmoda i calçat adequat a l’activitat.
  • Cal evitar les hores de fred o calor extrems, cal protegir-se del sol.
  • Cal anar a un ritme que permeti respirar de manera compassada.
  • Cal dur aigua per beure abans, durant i després del recorregut especialment si la distància és llarga.
  • Cal fer un escalfament i estiraments després de l’activitat.
  • Cal respectar l’entorn i les normes de seguretat viària.

Recull la teva samarreta i vesteix-te de la Marxa

 Per a poder-vos lliurar els obsequis dels participants és imprescindible dur impresa la inscripció o mostrar-la al vostre dispositiu mòbil el dia de la Marxa de la Primavera als llocs habilitats a la pista annexa del Pavelló Esportiu Municipal

Obsequis Marxa de la Primavera

VIDEO RESUM MARXA DE LA PRIMAVERA 2021

 

TRACKS EN GPX O PDF I PROGRAMES RECOMANATS

Al final de la plana teniu per descarregar els tracks dels recorreguts curt i llag de la Marxa de la Marxa de la Primavera :

Un cop descarregueu els arxius en format gpx, els podreu veure tant a PC com a dispositiu mòbil tant Android com IOS.

Si ho feu des del PC podeu anar a la següent pàgina web i veure el track del recorregut :  GPS Visualizer

Pels usuaris de mòbils amb Sistema Operatiu Android podeu descarregar del google play la següent App: GPX Viewer - Tracks, Routes & Waypoints

Pels usuaris de mòbils amb Sistema Operatiu IOS podeu descarregar de l'AppStore la següent App : ‎ARA GPX Viewer

Hi han moltes altres aplicacions, als cercador poseu obrir arxius amb extensió GPX i podeu triar la que millor s'adapti a les vostres preferències.

FEU LA VOSTRA INSCRIPCIÓ

Tancades les inscripcions en línia, podeu descarregar a l'enllaç de sota, el formulari i portar-lo fins les 14:00 del dissabte al Centre Integral d'Esport i Salut o a la Carpa habilitada a aquest efecte el mateix dia de la Marxa.

Formulari inscripció presencial