MARTORELL, CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA D'UNICEF

 

cai unicef correct1

 

 El Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI), impulsat per UNICEF, l'àgencia de Nacions Unides dedicada a la defenda dels drets dels infants i els adolescents, i  té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció dels Drets dels Infants (ONU, 1989) en l'àmbit dels governs locals.

L'Ajuntament de Martorell va rebre el segell de Ciutat Amiga de la Infància l'any 2018 en reconeixement de les polítiques municipals que impulsa per a la protecció i la defensa dels drets dels infants i que queden englobades en el Pla Local d'Infància i Adolescència de Martorell (PLIAM).

Per ser reconegut com Ciutat Amiga de la Infància, els municipis han de tenir un pla local d'infància i adolescència per millorar el benestar dels nens, nenes i adolescents, i impulsar espais de participació a través de consells locals d'infància. També cal treballar en aliança amb altres administracions públiques o entitats per aconseguir el benestar la infància.

Les accions dels plans locals d'infància i adolescència han de promoure cinc principis bàsics:

  1. Cada nena i nen i adolescent és valorat, respectat  i tractat justament dins de les seves comunitats
  2. Les veus, necessitats i prioritats de cada infant o adolescent s'han d'escoltar i tenir en compte  en les normatives i polítiques públiques, en els pressupostos i en totes les decisions que els afectin
  3. Tots els nens i nenes i adolescents tenen accés a serveis essencials de qualitat
  4. Tots els nens i nenes i adolescents viuen en entorns segurs i nets
  5. Tots els nens i nenes i adolescents tenen l'oportunidad de gaudir de la vida familiar, el joc i l'oci

El Ple de l'Ajuntament de Martorell va acordar per unanimitat, en la seva sessió del 19 de febrer de 2018, sol·licitar a UNICEF el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància i comptar amb el seu suport i col·laboració posteriors per al desenvolupament, la millora contínua i la innovació de les polítiques d'infància i adolescència al nostre municipi. La distinció  li va ser concedida el novembre de 2018, coincidint amb la commemoració dels 30 amys de l'aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants (el 20 de novembre de 1989), en un acte celebrat a Oviedo.

Per a més  informació, podeu consutar els enllaços següents

Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF

Pla Local d'Infància i Adolescència de Martorell (PLIAM) 2018-2022

Pla d'Acció del PLIAM 2018-2022

negrelogo diba mancomunitat     logoconsellbaixlloblogo Generalitat