Programa Thao-salut infantil


OmEl programa THAO és un programa que du a terme accions de prevenció de l’obesitat infantil adreçat a nenes i nens de 0 a 12 anys.

Aquestes accions giren al voltant d’un tema comú cada any (la fruita, els cereals, l’aigua,...) que en totes les ciutats adherides és el mateix, combinat amb la incidència en l’activitat física. L’Ajuntament hi està adherit des de l’any 2009. Dins del programa s’inclouen diverses accions. Les escoles a més a més compten amb un quadern d’activitats i una guia d’activitat física per desenvolupar el programa Thao a les aules.

És un programa comunitari, per tant encara que se centri en les escoles també es fan diverses accions dirigides a tota la població.

Cada temporada es reparteixen pòsters i díptics a totes les escoles Thao, als equipaments municipals, als equipaments i centres de salut i a les farmàcies.

Les escoles a més a més compten amb un quadern d’activitats, una guia d’activitat física i el recull de jocs tradicionals el pati del meu cole per desenvolupar el programa Thao a les aules.

A continuació trobareu una descripció de les activitats del programa Thao.

  

Visites al Mercat Municipal

Visita Mercat

Coordinat amb la regidoria de comerç es programen visites dels escolars al Mercat Municipal per tal de donar difusió al producte fresc i de proximitat i als hàbits saludables dins el Programa Thao.

Esmorzars Saludables

Esmorzars

Des de l’any 2008 s’està duent a terme una campanya per tal de mostrar als nens, i, a través d’ells, als seus pares els beneficis de l’esmorzar saludable. En què consisteix un esmorzar saludable, quins avantatges suposa, perquè és necessari. S’ofereix un esmorzar a les escoles i es dona documentació per als pares.

Premi Thao Salut Infantil de Carnaval

Thao Carnestoltes

Premi especial THAO SALUT, a la colla que millor representi el lema Thao de la temporada.

Concurs Thaofoto

tahofoto

L’objecte  del  concurs és la presentació de FOTOGRAFIES RELACIONADES AMB L’ACTIVITAT FÍSICA LÚDICA, aprèn a donar ritme a la teva salut,  i millor en companyia. fetes pels nens/nenes de Martorell, o pels seus pares/mares, avis/àvies, o altres familiars o amics, que s’impliquin en el foment de l’activitat física i la nutrició saludable. La fotografia haurà de tenir relació amb el lema del concurs bé amb la família o amics durant una activitat física lúdica. Es pretén fomentar les activitats físiques lúdiques entre els nens i les nenes i les seves famílies.

Activitat sobre alimentació saludable al Daltabaix

Thao Activitats

Cada any es programa una activitat lúdica sobre foment de l’alimentació saludable al Daltabaix, una obra de teatre, un taller de receptes, un taller de cuinetes,...

Concurs de receptes saludables

Thao Receptes

L’objecte  del  concurs és la presentació de RECEPTES DE CUINA, relacionades amb la TEMPORADA DE L’ACTIVITAT FÍSICA LÚDICA. “CREIXEM A BON RITME”, amb una adequada combinació del descans, l’activitat física i una alimentació saludable basada en la dieta mediterrània, confeccionades pels nens/nenes de Martorell, ajudats pels seus pares/mares, avis/àvies, o altres familiars que s’impliquin en el foment de la nutrició saludable. Es valorarà la originalitat de la recepta, la diversitat dels ingredients utilitzats, que els ingredients siguin assequibles, i la presentació.