Logo i tria

  

INFORMA'T ASSESSORA'T I TRIA

 

RECURSOS d'orientació acadèmica per joves i FAMÍLIES

BUSCANT EL NORD : Acompanyament en l'assessorament acadèmic i professional

Descripció:  Disposem d’un equip de professionals en l’àmbit de l’orientació acadèmica i laboral, amb l’objectiu d’acompanyar-te, assessorar-te i ajudar-te en aquest moment tan important en el que s’han de prendre decisions.

Aquest servei t’acompanya en el descobriment de les teves potencialitats, habilitats en el cas que tingui dubtes cap a on dirigir-te en la teva formació.

Per altra banda, permet conèixer els itineraris educatius més adients i l’oferta formativa corresponent, posant de relleu els elements claus a tenir en compte en el moment de decidir.

Un tècnic/a  en orientació, us podrà atendre amb cita prèvia o podeu formular qualsevol consulta que us serà resposta en un termini màxim de 48 hores.

Destinataris: Adolescents, joves i adults que es trobin el fase de transició educativa i tinguin dubtes de l’itinerari formatiu a seguir.

Inscripció: Els interessats, adreçeu-vos a aquest enllaç per sol·licitar cita prèvia.

Projecte TRANSITAR

 transitar

El projecte TRANSITAR de la Diputació de Barcelona és l’aposta de la Gerència de Serveis d’Educació per sensibilitzar sobre la importància de l’orientació com una competència personal que permet gestionar els processos de transició al llarg de la vida en tota la seva amplitud.

Aquest projecte sorgeix de la necessitat de repensar l’orientació dins el context actual de les polítiques educatives en la lluita contra l’abandonament escolar prematur i promoure les noves oportunitats educatives.

TIPS : Tècniques d'Estudi

PUNT N 01

Des del Punt Nord de l’Espai Jove de Martorell, ens han proporcionat  aquests TIPS “consells i suggeriments” de tècniques d’estudi per facilitar l’aprenentatge i treure el màxim profit del temps d’estudi. Els podreu trobar també a l’instagram del Punt Nord juntament amb altres informacions molt interessants. @espaijove.nord

TEST D'ORIENTACIÓ A ESTUDIS FP

Accedint a aquest enllaç trobareu una eina per a l’orientació d’estudis professionals. Els responsables del projecte són professionals jubilats amb una llarga experiència a la FP en tota la seva amplitud.
S’ha creat fent un síntesi molt acurada i laboriosa a partir dels tests existents i que estant en ple ús per part de les diferents entitats i organismes que porten l’orientació cercant les parts coincidents i bàsicament la simplicitat.

Objectius i característiques del test:

• Es totalment anònim
• Requereix molt poc temps per contestar , no sol sobrepassar els 5 minuts.
• Facilita un perfil d’àmbit professional: més enllà de la FP i també pot servir pels alumnes de Batxillerat ,que no tenen gaire clar que fer desprès . Eltest facilitat un nivell d’afinitat en les 4 àmbits que s’agrupen les famílies : Tecnològic, Serveis/Indústria/ , Estètica i Social.
• Donar a conèixer totes les possibilitats d’estudi de FP a Catalunya : 24 famílies en 3 grups.

Enllaços d'Interés

- Web del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya on trobareu tota la informació referent als diferents estudis; ESO, programes de Formació i Inserció, Batxillerat, Formació professional de grau mitjà i superior, escoles d'adults, escoles oficials di'Idiomes... Per entrar entreu al següent enllaç.


- Si voleu informació sobre preinscripcions acadèmiques, podeu accedir al següent enllaç.


- Al canal universitats de la Generalitat de Catalunya trobareu tota la informació referent a les universitats públiques catalanes i els graus universitaris. Accediu al seu enllaç. 


- Degut a la situació actual, s'ha establert un nou calendari per la realització de les diferents proves d’accés a la universitat, si voleu més informació cliqueu aquí.


- Per conèixer els canvis que s'han produït en els exàmens de les PAU, podeu accedir en aquest enllaç. I per saber quin material necessiteu pel dia de la prova, veure mostres d'exàmens, entre d'altres coses. Podeu accedir aquí.


- Per informació sobre la Prova d'aptitud personal (PAP) per a l'accés als graus en Educació Infantil i en Educació Primària cliqueu aquí.

Xerrades d'Orientació

diba educacio

I després de l'ESO què? Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.

Després del batxillerat què? Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.

Reenganxa’t als estudis! Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.

Els CFGM. Què és important que miri?! Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.

Video : Experiències de Vida

Aquest  vídeo és un recull de diferents experiències vitals que proporciona informació als alumnes de recorreguts de vida de diferents professionals. Cada participant ens explica la seva trajectòria acadèmica i/o laboral .
Ens parlen sobre el que  els va dur  dut al  moment professional que es trobaven en el moment de la gravació del vídeo i quina projecció tenien de futur.
Des de  de la seva experiència quins suggeriments fan als joves que es troben en aquest moment de decisió en la seva vida , tenint en compte els coneixements que tenen ara, quines opcions hi ha al món real/laboral, i quines idees i/o conceptes , valors , etc.. podrien tenir en compte a l’hora de prendre les decisions.

PROJECTE: LES MALETES DE LES FAMÍLIES

Des dels Serveis  d'Educació de la Diputació de Barcelona, arriba el programa La maleta de les famílies es dirigeix a famílies d'alumnat en educació secundària amb l'objectiu d'orientar-les en el procés d'acompanyament dels seus fills i filles en la tria d'itinerari educatiu i professional, en el context de la transició cap als estudis postobligatoris.

Les activitats que s’ofereixen (xerrades d’orientació amb espais de consulta o tutories) s’adrecen principalment a les famílies d’alumnes de 3rt.i 4rt. D’ESO

Videos:

L’autoconeixement:  qualsevol procés d'orientació ha de potenciar l'autoconeixement de les pròpies competències, capacitats, interessos i motivacions per prendre una elecció fonamentada.

Condicions per la tria : sobre la millor manera de canalitzar la influència que tenen les famílies, el professorat o el cercle d'amistats a l'hora de triar.

Les professions i el mercat laboral: la importància de conèixer els àmbits professionals, els seus requeriments i el mercat laboral, per facilitar  una presa de decisió amb un horitzó a mig i llarg termini.

L'oferta educativa: és clau conèixer l'oferta acadèmica a l'abast i les vies per accedir a una formació o una qualificació professional, incorporant una concepció discontínua dels itineraris educatius i professionals

La maleta de les famíliesDiverses persones que van participar en la primera edició del projecte comenten la seva experiència.

 

Memòria PEE Martorell 2019 20                          DIPUTACIO                          GENERALITAT  

SOC                SEPE                   INICITAIVA DOCUPACIO