INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA · ASSETJAMENT ESCOLAR

                                                Stop Cyberbullying

 

Assetjament escolar

Les dades del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya mostren el malson que  viuen centenars d'infants cada dia a Catalunya. En només un any, des d'abril de 2021 a abril de 2022,  Educació ha atès 843 casos de violència infantil en entorns escolars, és a dir, una mitjana de dos casos al dia.

Des de l'any passat, les denúncies d'assetjament escolar es segueixen des de la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV), que coordina la gestió de tots els casos, en col·laboració amb la línia d'atenció a la infància, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), i altres institucions com els Mossos. De l'abril al desembre la USAV ha estat informada de 550 casos de violència infantil i en els primers quatre mesos del 2022 s'ha fet càrrec de 293 casos més.

Tot seguit trobarem alguna informació i recursos sobre aquest problema al qual han de fer front molts infants i adolescents i les seves famílies, amb la voluntat d'anar ampliant el llistat de recursos i informacions d'interès.

 

Infància Respon

Infància Respon és un programa d’actuacions desenvolupat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) planificat en dues fases: en la primera, s'ha creat la Unitat de Detecció i Prevenció del Maltractament Infantil (UDEPMI), s'ha ampliat i modificat el Telèfon de la Infància (en serveis des de mitjans d'octubre de 2007) i s'ha posat en marxa el Registre Unificat de Maltractaments Infantils-Hospitals (RUMI-Hospitals), que permet la comunicació i el seguiment dels casos de presumptes maltractaments infantils detectats a tots els hospitals del sistema sanitari català.

El telèfon gratuït on us podeu adreçar per fer la vostra consulta o denúncia és el  116 111.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència també posa a la vostra disposició una bústia de correu electrònic per comunicar maltractaments d'infants i adolescents: infanciarespon.bsf@gencat.cat

I tanbé trobareu informació al web d'Infància Respon

 

Protocol per a prevenir l'assetjament en làmbit de l'esport de la Fundació Barça

La Fundació FC Barcelona ha fet un pas endavant per lluitar contra l’assetjament amb un nou Protocol d’Actuació davant del Bullying en l’àmbit de l’esport. L'entitat ha creat un protocol que dona eines per actuar davant alertes o casos de bullying que es produeixen també en l’esport, un àmbit en què existeix un buit important tant a Catalunya com a la majoria de comunitats autònomes. El protocol proporciona eines i coneixements  per detectar o identificar una situació quan ens hi trobem i sobretot què ha de fer un tècnic esportiu o una entitat quan es detecta o es comunica un cas de bullying.