900 900 120 Línia de telèfon per denunciar situacions de violència masclista
El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones, sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.
La línia 900 900 120 també actua en els casos d'activació del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista (24h / 365 dies a l’any), procedent de qualsevol Ajuntament i Consell Comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.
Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès.
Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD)
Les dones de Catalunya disposen de diversos serveis d'informació i atenció, que funcionen coordinadament arreu del territori. Les Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones i els Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), de titularitat municipal o comarcal, informen sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones, i, si s'escau deriven cap a les entitats i organismes que en són responsables.
En el cas de Martorell, us podeu adreçar al Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD) de l’Ajuntament de Martorell, situat al Carrer Francesc Santacana, 13 (antiga Casa de Cultura, seu del departament de Benestar Social), tel. 93 775 51 93, serveissocials@martorell.cat
A nivell comarcal també hi ha el SIAD del Baix Llobregat, que atén les dones dels municipis més petits de la comarca que no tenen SIAD municipal.
Per altra banda, els Serveis d'Intervenció Especialitzada en violència masclista (SIE), del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ofereixen informació, atenció i recuperació a les dones que es troben en situacions de violència masclista i a les seves filles i fills.
En el cas de Martorell, l’atenció es fa des del SIE del Baix Llobregat, situat al carrer del Pou de Sant Pere, 8, de Sant Feliu de Llobregat. El seu telèfon és el 93 685 99 34 i el correu de contacte siebll.tsf@gencat.cat
Informació i acompanyament del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) de Mossos d’Esquadra
En l'àmbit de la violència masclista i domèstica, us podeu posar en contacte amb el Grup d'Atenció a la Víctima per correu electrònic o per WhatsApp per rebre assessorament o resoldre dubtes. I si denuncieu, el Grup d'Atenció a la Víctima farà un seguiment del vostre cas.
Guia d’ajuts per a dones en situació de violència masclista
L’Institut Català de les Dones presenta la Guia d’ajuts per a dones en situació de violència masclista amb la voluntat de ser un recurs pràctic que estigui a l’abast de totes les dones del territori de Catalunya, per tal que aquestes puguin conèixer, reconèixer i sol·licitar els ajuts que considerin oportuns per garantir els seus drets.
Atenció a les dones en època d'emergència sanitària per la covid19
L’objectiu és que no hagi cap dona desatesa malgrat l'actual realitat derivada per la crisi sociosanitària de la COVID19. Es reforça el servei 900900120 permanent d’atenció a dones en situació de violència masclista. Si entreu a l’enllaç, clicant el títol en color blau, podreu accedir a la informació actualitzada de com accedir als diferents serveis que ofereixen els departaments de la Generalitat, els ens locals i les entitats.
Recursos per a l’atenció i la recuperació de les dones que pateixen violència masclista
La Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista és el conjunt coordinat de recursos i serveis públics de caràcter gratuït per a l'atenció, l'assistència, la protecció, la recuperació i la reparació de les dones que han patit o pateixen violència masclista i els seus fills i filles, en l'àmbit territorial de Catalunya.
El Departament gestiona alguns d’aquests serveis a través de la Direcció General de Famílies. Integren la xarxa els serveis següents: atenció i acolliment d’urgència; intervenció especialitzada (SIE); acolliment i recuperació, informació i atenció a les dones, entre d’altres.
Guia de suport per a dones en situació de violència masclista
Guia creada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Llobregat. És una guia dirigida a dones que es poden trobar en una situació de violència masclista amb l’objectiu d’ajudar-la a identificar les violències masclistes i donar-li a conèixer els serveis i recursos comarcals de suport a les dones en situació de violències masclistes.
Recull informació sobre elements per identificar si s’està patint violència masclista; el cicle de la violència; conseqüències de la violència masclista, tant per a les dones com per als seus fills i filles; on i com les poden ajudar a sortir d’aquesta situació; drets de les dones en situació de violència masclista i recursos als quals pot accedir.
Guia de suport a mares i pares amb filles adolescents víctimes de violència masclista
Document del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Llobregat. És una guia adreçada a mares i pares amb filles adolescents que es poden trobar en una situació de violència masclista amb l’objectiu oferir-los orientació per afrontar el problema.
Recull informació sobre elements per identificar si el que està patint la seva filla és violència masclista; amb un qüestionari per facilitar-ne la detecció; també explica el cicle de la violència i la dificultat per sortir d’una relació en la qual hi ha violència; les conseqüències que poden tenir les violències masclistes en la salut de les noies; les reaccions de mares i pares davant d’aquesta situació i com actuar per fer-hi front; i inclou recursos comarcals de suport a les joves en situació de violències masclistes.
Violències masclistes contra les dones grans
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya impulsa una campanya a xarxes socials per conscienciar sobre les violències masclistes que pateixen les dones grans. Sota l’eslògan “Les violències masclistes contra les dones grans no són petites. A grans dones, grans respostes” la campanya s’emmarca en la idea que totes les dones, tinguin l’edat que tinguin, tenen dret a una vida lliure de violències masclistes.