Martorell, subseu del Congrés de les Dones

 

banner web 6ècongrés 

Marorell, subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

 

 

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat arriba enguany a la sisena edició, en un escenari completament diferent al d’anteriors congressos, on el moviment i els valors feministes són més necessaris que mai.

La pandèmia ha posat de manifest o ha agreujat moltes de les desigualtats i problemàtiques socials que existien prèviament. Les desigualats per raó de gènere no són una excepció, i les dades mostren clarament com les conseqüències i afectacions de la pandèmia i la crisi global no són les mateixes per a dones i homes.

En una comarca declarada feminista, amb una llarga trajectòria en el desenvolupament de polítiques públiques per la igualtat de gènere, i on el moviment feminista continua més viu que mai, el 6è Congrés de les Dones permetrà omplir la comarca de debats, espais de participació i reflexió entorn als sis àmbits que estructuren el Congrés:

  1. Violència masclista
  2. Empoderament sexual i reproductiu
  3. Salut
  4. Maternitats
  5. Dones en el futur del treball
  6. Trajectòries vitals de les dones

El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat es celebrarà a Cornellà de Llobregat els dies 4 i 5 de novembre sota el lema #weareone #somuna #somosuna.

Des de l'Ajuntament de Martorell hi havia la ferma voluntat de ser subseu del Congrés, aportant elements per a la reflexió i el debat en algun dels sis àmbits.

Martorell és un pol de recursos sanitaris que donen servei a la part nord de la comarca i a municipis de comarques veïnes: l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital de les Germanes del Sagrat Cor, l'ABS, l'ASSIR... i tot de serveis que en depenen. Per aquest motiu, des del Departament d'Igualtat de Gènere vam escollir l'eix Salut com a centre de les activitats que hem organitzat com a subseu del Congrés.


Amb les jornades "Que visquin les dones" hem intentat oferir tallers, xerrades, tertúlies i altres activitats que treballin la salut en totes les seves dimensions, i també tenint en compte altres eixos de discriminació, com pot ser la diversitat intel·lectual i de desenvolupament.


La proposta que us oferim (i que podeu consultar aquí) s'ha creat col·laborativament amb professionals del món sanitari dels recursos que tenim al municipi i també de professionals que treballen en l'àmbit de la discapacitat intel·lectual i de desenvolupament (DID). Des d'aquí vole agrair totes les seves aportacions i la seva participació directa en moltes de les activitats.