FeministArt i 28 de maig 2022

 

     logo vph que vivan las mujeres                                                                  PostFeministart                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              28M 2022 quadrat2                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
Com neix el 28M   Feministart    Activitats del 28M 
Dia Int. de la Salut de les Dones   Acció  artística i reivindicació    Dia Int de la Salut de les Dones 

 

El Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones té el seu origen l’any 1987, en l’assemblea de dones que va celebrar-se un 28 de maig. La trobada va tenir lloc a Costa Rica i la va organitzar la Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe (RSMLAC),

En aquella trobada internacional sobre Dona i Salut, es va acordar declarar el 28 de maig el Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones i la RSMLAC va iniciar una campanya mundial de conscienciació per visibilitzar més a les dones  i les nenes en tot allò que afecta la seva integritat com  para un dret universal.

Arreu del món milions de dones tenen unes condicions de salut precàries per la pobresa, la violència, les guerres, la discriminació i l’exclusió social. I en els països on tenen accés a la sanitat, s’ha tingut poc en compte la perspectiva de gènere i, sovint, les dones han estat sobremedicalitzades o bé  no s’han reconegut malalties que afecten especialment el sexe femení.

El lema "Que vivan las mujeres" es va convertir en el crit de les dones de l'Amèrica Llatina i el Carib per reivindicar els drets sexuals i reproductius de les dones i el seu benestar en tot els aspectes. I per continuar amb aquesta lluita i retre homenatge a les dones que van iniciar aquesta campanya cada 28 de maig, hem volgut utilitzar aquest mateix eslògan, que ens recorda que les dones tenim dret a viure, no només a sobreviure...

 

 

 

FeministArt és un moviment artístic interdisciplinar que té com a objectiu la visibilització de la dona en el món de les arts en particular i en la resta d’àmbits, utilitzant com a via d’expressió l’art urbà. El moviment no es basa només en la realització de l’obra individual o col·lectiva en espais públics, sinó de la possibilitat de generar un intercanvi entre diferents generacions i disciplines artístiques en un ambient comú i amb la única finalitat: comunicar inquietuds, preocupacions, anhels i altres conquestes de les dones en un món on encara queda molta feina per fer.

Amb motiu del 28 de maig de 2022 i la celebració a Martorell de les jornades "Que visquin les dones", per parlar de dones i de salut, tindrà lloc la 5a edició del FeministArt,  amb una acció d'art urbà al Camp de les Carolines en solidaritat amb l'associació aadas (Assoc. d'Assistència a Dones Agredides Sexualment ) amb la participació de les artistes:

Inma Liñana
Sugar
Mho Dueñas
Alba Awa Awa
Carolina Otero
Natividad Soriano
Loles Grau
Visa Knowing
Laila Hamwi
Lane Leal
Zaida Jiménez Perona

De Muchos Colores Susana

Més informació de FeministArt a les seves xarxes socials:

Facebook FeministArt      Instagram FeministArt

 

 

 

Per commemorar el 28 de maig a Martorell, i acompanyant les artistes del FeministArt, des del Departament d’Igualtat de Gènere hem organitzat una diada d’activitats.

Entitats i col·lectius de Martorell col·laboraran per posar la salut i el benestar de les dones al centre d’aquesta diada.

Dissabte, 28 de maig de 2022
De 10 a 20.30h
Camp de les Carolines (com arribar-hi)

Durant tot el dia, acció del FeministArt als murs del camp
De 10 a 11.30h Taller de dansa africana amb l'assoc Wontanara Bcn (reserva aquí)
De 10 a 14h Taller d'autoestima a càrrec de Creu Roja (no cal reservar)
D'11.30 a 13h Tastet de taller de Biosfera (no cal reservar)
Embaràs actiu. Mima't amb Fitness & Ioga , amb Amàlia Santiago
+que hipopressius LPF, amb Èrika Giménez
Ioga Yin Luna, amb Noèlia Pérez
A les 13h Actuació dels Bastoners
A les 13.30h Vermut popular
De 18 a 20h Taller de circ amb Tot Circ per als més petits (no cal reservar)
De 18 a 20.30h Taller Cómo 'té' sientes, amb Mandarines Atelier
A les 18h, actuació dels Gegants de Martorell
A les 19.30h, concert de cloenda amb Nina Cintas


Durant tota la tarda hi haurà altres tallers i activitats per a petits i grans