Curs Intensiu d'Autoprotecció i Suport Vital Bàsic

 

 

L’Ajuntament de Martorell iniciarà el proper 6 d’octubre un Curs Intensiu d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic. El curs té el reconeixement del Consell Català de Ressuscitació (CCR) i està autoritzat per la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Les inscripcions són obertes a les Oficines d’Atenció al Ciutadà de Martorell.

 

Des de principis de 2015, Martorell és ciutat cardioprotegida, amb la instal·lació progressiva de desfibril·ladors fixes a la via pública i el lliurament de dos de mòbils a la Policia Local. L’Ajuntament també ha impulsat la campanya Martorell a peu: Fem Salut, amb la posada en marxa de caminades urbanes saludables i circuits inclusius.

 

Un pas més és l’organització d’un Curs Intensiu d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic, gratuït i obert a la població, “per conscienciar els martorellencs i transmetre’ls els coneixements mínims i bàsics que poden ser decisius davant una situació crítica d’aturada cardíaca, i en cas necessari, mantenir les constants vitals fins a l’arribada del Servei d’Emergències Mèdiques”, ha explicat la regidora de Gent Gran i Salut, Mercè Morera.

 

Estructura del curs

 

Hi haurà una part teòrica i una altra de pràctica. El curs s’estructurarà en una fase no presencial (descàrrega d’Internet i estudi del manual) i una de presencial (4 hores en un mòdul únic, 1 instructor/8 alumnes).

 

Programa fase presencial

 

Es farà una hora de teoria amb introducció i cultura de l’autoprotecció, situacions d’urgència i emergència més freqüents i llur maneig. Suport Vital Bàsic (SVB) i clip demostratiu de Desfibril·lació Externa Automatitzada (DEA). Hi haurà 180 minuts de pràctiques amb Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP) pas a pas, Posició Lateral de Seguretat (PLS) i Obstrucció de la Via Aèria per Cos Estrany (OVACE).

 

Dies i horaris disponibles

 

Dimarts, de 10.00 a 14.00h, dijous de 16.00 a 20.00h, i dissabte, de 10.00 a 14.00h. Els grups han de ser de 8, 16 o 24 alumnes. (200 places).

 

Informació i inscripcions

 

Els interessats poden informar-se i inscriure’s al Centre Cultural (Pl. de Les Cultures s/n), al Pavelló esportiu (Av. Fèlix Duran i Cañameras, 1), al Complex Esportiu La Vila (c/Mestre Gomila i Reniu, 1) i al Centre Integral Esport i Salut (CIES) (c/Gelida s/n).

 

 

Més en aquesta categoria: « Primers Auxilis