MARTORELL, CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA D'UNICEF

 

cai unicef correct1

 

 El Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI), impulsat per UNICEF, l'àgencia de Nacions Unides dedicada a la defenda dels drets dels infants i els adolescents, i  té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció dels Drets dels Infants (ONU, 1989) en l'àmbit dels governs locals.

L'Ajuntament de Martorell va rebre el segell de Ciutat Amiga de la Infància l'any 2018, en reconeixement de les polítiques municipals que impulsa per a la protecció i la defensa dels drets dels infants i que queden englobades en el Pla Local d'Infància i Adolescència de Martorell (PLIAM), que podeu consultar en l'enllaç que trobareu més avall.

Per obtenir el reconeixement del segell CAI, els plans municipals d'infància i adolescència han de tenir  com a objetiu millorar el benestar dels nens, nenes i adolescents, impulsar espais de participació a través de consells locals d'infància i treballar en aliança amb altres administracions públiques o entitats per aconseguir els objectius. Aquestes accions han de contribuir a  cinc principis bàsics:

  1. Cada nena i nen i adolescent és valorat, respectat  i tractat justament dins de les seves comunitats
  2. Les veus, necessitats i prioritats de cada infant o adolescent s'han d'escoltar i tenir en compte  en les normatives i polítiques públiques, en els pressupostos i en totes les decisions que els afectin
  3. Tots els nens i nenes i adolescents tenen accés a serveis essencials de qualitat
  4. Tots els nens i nenes i adolescents viuen en entorns segurs i nets
  5. Tots els nens i nenes i adolescents tenen l'oportunidad de gaudir de la vida familiar, el joc i l'oci

El Programa Ciutats Amigues de la Infància es va iniciar a l'Estat espanyol  l'any 2001, amb el suport del Ministeri de Drest Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l'Institut Universitari UAM-UNICEF de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA). Actualment, hi ha 274 governs locals (ajuntaments, mancomuitats, consells insulars, etc.) que tenen aquest segell.


El Ple de l'Ajuntament va acordar en la seva sessió del 19 de febrer de 2018, per unanimitat, sol·licitar a UNICEF el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància i comptar amb el seu suport i col·laboració posteriors per al desenvolupament, la millora contínua i la innovació de les polítiques d'infància i adolescència al nostre municipi. I el reconeixement li va ser concedit el novembre de 2018, coincidint amb la commemoració de l'aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants (el 20 de novembre de 1989), en un acte celebrat a Oviedo.

Més  informació

Pàgina de les Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF

Pla Local d'Infància i Adolescència de Martorell (PLIAM)

Diagnòstic de la situació de la infància i l'adolescència a Martorell

Memòria d'activitats en favor de la infància i l'adolescència de Martorell

negrelogo diba mancomunitat     logoconsellbaixlloblogo Generalitat